Miskraam verwerking

Omgaan met je zwangerschapsverlies

Miskraam

Het verdriet rondom een miskraam/zwangerschapsverlies is net als bij een ander soort verlies of rouwervaring voor iedereen anders, er is dus geen eenduidig antwoord op hoe je een miskraam/zwangerschapsverlies verwerkt.

In de praktijk zie ik dan ook regelmatig dat vrouwen die tijdens een fertiliteitstraject weinig tot geen ruimte nemen om hun miskraam te verwerken. De focus ligt dan vaak al op het opnieuw zwanger worden en vaak achteraf, soms na een aantal jaar, kunnen er onverwerkte emoties naar boven komen. Het wegdrukken van emoties is dan vaak ook niet de beste oplossing.

Het verlies van een prille zwangerschap kan intens zijn en zorgen voor diepe rouw. Zeker tijdens je fertiliteitstrajecten kan het je ondersteunen als je de tijd neemt om je verlies, je miskraam ruimte te geven en hier niet zomaar overheen te stappen. Je maakt daardoor ruimte om verder te gaan en om weer nieuwe dingen aan te kunnen pakken.

 


Een persoonlijk proces

Wist je dat 1 op de 5 vrouwen te maken krijgt met een miskraam? Een miskraam en/of zwangerschapsverlies kan dan ook een emotioneel uitdagende gebeurtenis zijn en een flinke impact hebben op je dagelijks leven. 

In de praktijk hoor ik vaak van de vrouwen die te maken hebben gehad met een miskraam dat ze na hun fysieke herstel merken dat ze minder energie hebben, een somber gevoel ervaren, teleurgesteld zijn in hun lichaam, wat weer onzekerheid met zich meebrengt. Maar ook vrouwen die snel geëmotioneerd zijn, zich niet begrepen en of eenzaam voelen, maar ook angstig(er) zijn als er weer een nieuwe zwangerschap is.

 

Het verlies

Rouwen gaat in fases en daar staat geen duur of tijd voor. Er zullen dagen zijn dat het verdriet op de achtergrond is en er zullen emotioneel beladen dagen zijn. Het kan voelen dat de wereld doordraait, maar dat jouw wereld lijkt stil te staan. Het is uiteindelijk van belang dat er weer wat beweging komt, zonder over je verdriet te stappen. 

Rouwen kost energie. Het kan je dan ook helpen om dingen te doen die je energie geven en een positief gevoel brengen. Tijdens de sessies geven we o.a. aandacht aan jouw verhaal, je energie niveau en je mindset.  

 

auteur: Open Your Heart studio


Wat kan je verwachten


Maatwerk

Het verwerken van een miskraam is voor iedereen anders en is een uniek en persoonlijk proces . Na het kennismakingsgesprek brengen we jouw behoeften en wensen in kaart zodat de sessies volledig op deze behoeften worden afgestemd. We kunnen daarom zeer gericht werken zodat jij het optimale resultaat uit jouw sessies haalt. 

Ben jij er klaar voor om samen met mij een volgende stap te maken? Plan dan nu geheel vrijblijvend een gratis online kennismakingsgesprek. Klik hier om jouw plek in de agenda te reserveren. Liever toch een gratis kennismakingsgesprek op locatie? Stuur dan een e-mail naar: info@femmyhoorn.com of neem telefonisch contact op: 06-52301176. 

Deze praktijk is aangesloten bij de CAT beroepsvereniging en beschikt over een onafhankelijke geschillencommissie. 

 

Kinderwens ondersteuning Nederland  

  • Mergelstraat 1
  • 8084 CT ’t Harde
  • Gelderland
  • info@femmyhoorn.com
  • KVK: NL001598725B43
 

 

Openingstijden: Ma t/m vrij – 09:00u – 18:00u (Alleen op afspraak)

Copyright © 2024 Kinderwens ondersteuning Nederland All rights reserved. 

Privacy Policy | Terms & Conditions | FAQ